Welke cosmetica raden jullie aan voor hairextensions?

Hairextensions van mensenhaar worden niet “gevoed” door haarzakjes (zoals ons eigen haar) en daardoor regenereren ze niet. Producten zoals conditioner leveren vaak weinig effect op. Je kunt zeggen dat extensions “dood” haar is. Het kan dus niet gevoed worden met producten zoals conditioner of andere regeneratieve behandelingen. Het werkt wel om cosmetica die tijdelijk en van buitenaf werken te gebruiken: deze cosmetica brengt een beschermende laag. Zo’n product is bijvoorbeeld hair silk (bij ons te koop).

De cosmetica die het meest aanbevolen worden om glad en glanzend haar te krijgen zijn bijvoorbeeld de shampoos van Kérastase. Wij raden met name de Elixir Ultime-serie aan: shampoo en olie, maar ook de Discipline-serie. Deze cosmetica zijn ook de moeite waard om voor jouw eigen haar te gebruiken, ze zijn van goede kwaliteit. We raden ook het Garnier Fructis Hair Food masker aan omdat deze ook van goede kwaliteit is en niet erg duur. Wij hebben deze cosmetica getest en wij vinden ze het meest effectief.

Een goedkoper alternatief van de Kérastase shampoo is onze Regenerium haarherstelvloeistof: deze combineert de eigenschappen van shampoo en hair silk. Vergeet niet dat het alleen op extensions gebruikt kan worden, en ook alleen als deze niet in het haar zitten.

Regenerium of Kérastase, het Garnier Hair Food masker en af en toe hair silk zoals Biosilk (bij ons verkrijgbaar) aanbrengen op de haarpuntjes is voldoende om de hairextensions zo lang mogelijk in een goede conditie te houden.

Lijst met vragen in categorie: