Kan het haar geverfd worden?

Ja, zoals elk natuurlijk haar. Het haar kan alleen donkerder gemaakt worden en het is verboden om kleurstoffen te gebruiken die ammoniak en/of waterstofperoxide bevatten. Hairextensions zijn “dood” en kunnen niet worden geregenereerd. Waterstofperoxide droogt het haar uit en daarom moet je kleurstoffen vermijden die het bevatten. Waterstofperoxide wordt in de verfsamenstelling omschreven als “Hydrogeen peroxide”, zorg ervoor dat deze naam niet voorkomt op de ingrediëntenlijst van jouw verf.

Waarom kan het haar niet lichter gemaakt worden? Dit is niet alleen van toepassing op de extensions uit onze winkel maar op hairextensions uit ELKE winkel, hoewel het kan voorkomen dat de verkoper er je niet over informeert. Menselijke hairextensions zijn natuurlijk maar niet identiek aan ons eigen haar. Ten eerste hebben hairextensions geen haarzakjes en ten tweede ondergaan ze ook andere behandelingen die bijvoorbeeld de haarschubben geheel of gedeeltelijk sluiten. Waterstofperoxide opent de haarschubben en “spoelt” de oude kleur weg, zo gaat bleken. Daarom is het krijgen van een lichtere kleur erg moeilijk, vaak onmogelijk en zeker schadelijk.

Sommige zeggen dat het haar niet natuurlijk is omdat het niet lichter geverfd kan worden. Dit is niet waar. Het volstaat om te zeggen dat synthetisch haar NIET kan worden geverfd, zelfs niet in een donkerdere kleur. Het is plastic en de kleur ervan verandert niet. Als je hairextensions wel donkerder maar niet lichter kan verven weet je 100% zeker dat het natuurlijk haar is. De haarschubben zijn gesloten maar het is nog steeds 100% natuurlijk haar.

Als je geen perfecte kleur in ons aanbod kunt vinden, neem dan een lichtere kleur en verf het donkerder.

Lijst met vragen in categorie: