Hoe moet ik het haar wassen?

Allereerst moeten menselijke hairextensions zo min mogelijk gewassen worden, alleen wanneer het echt nodig is. Ze worden niet vet zoals ons eigen haar en worden dus ook minder “vies”. Het is zeker niet nodig om ze zo vaak te wassen als je het eigen haar wast.

We raden cosmetica voor extensions aan die wij getest hebben zoals de producten van Kérastase (zowel shampoo als olie), hair silk (bijvoorbeeld Biosilk Silk Therapy, bij ons verkrijgbaar) en Garnier Fructis Hair Food masker (online verkrijgbaar). Onze Regenerium haarherstelvloeistof werkt goed voor clip-in extensions maar kan alleen gebruikt worden om het haar te wassen dat niet gedragen wordt. Het is niet geschikt voor andere hairextensions dan clip-ins.

Hoe was je het haar?

- giet warm (maar niet heet) water in de wasbak of kom en voeg de shampoo toe. Borstel het haar voor het wassen zodat er geen klitten inzitten.

- was het haar voorzichtig tot het schuimt, wrijf niet over het haar en spoel het goed uit.

- breng het Garnier Hair Food masker aan op het haar en laat het ongeveer 10 minuten intrekken. Spoel het uit met lauw water, leg de extensions op een handdoek en laat het drogen. Je kunt een haardroger gebruiken maar het is beter om de extensions niet teveel aan te hoge temperaturen bloot te stellen.

Als laatste kun je wat hair silk op de punten aanbrengen (bv. Biosilk Silk Therapy, bij ons te verkrijgen). Dit is niet noodzakelijk maar wordt wel aangeraden, vooral als de punten niet in de perfecte staat zijn.

Lijst met vragen in categorie: