Hoe breng je clip-in hairextensions aan?

Clip-in extensions kunnen binnen een paar minuten worden aangebracht. Ervaren mensen kunnen dit heel snel, zelfs zonder spiegel. Als het aanbrengen van de extensions nieuw is voor je, lees dan de beschrijving stap voor stap hieronder:

1) Oefen het openen en sluiten van de clips: draai de clip met het klemdeel (kam) naar je toe, plaats beide duimen op de zijkanten van de clip en de wijsvingers op de voorkant van de clip. Druk op de clip om deze te openen. Druk met je wijsvingers terwijl je naar jezelf toe wijst. De clip sluit op een vergelijkbare manier: oefen druk uit met de duimen maar richt de druk in de tegenovergestelde richting, van je af.

2) Clip-in banen moeten vanuit de onderste haarlagen worden vastgemaakt. Begin dus vanuit de onderste haarlijn: scheid het deel van het haar waaraan de banen worden vastgemaakt van het haar dat extensions zullen bedekken. Pak eventueel haar en steek het bovenop je hoofd vast zodat je makkelijk toegang hebt.

3) Bereid het eerste baan voor: kies één van de bredere banen. Op de achterste deel van het hoofd plaatsen we banen van 3 clips (deze zijn het breedst), meestal is één van deze banen breder dan de andere. Er komen twee smallere banen aan de onderkant van het hoofd. De breedste baan (18-20 cm) breng je aan het eind aan, het hoogst op je hoofd. Schuif de open middelclip van bovenaf in je eigen haar en sluit deze. Doe hetzelfde met de twee andere clips aan de zijkanten. Zet de randen van de banen zoveel mogelijk opzij zodat die netjes op het hoofd geplaatst zitten en niet los zitten. Dat was het! De eerste baan zit op zijn plaats. Om er zeker van te zijn dat alle clips goed bevestigd zijn ga je met je vingers langs de baanbevestigingen om ervoor te zorgen dat deze over de gehele breedte goed zit. Als ze wat oneven zijn kun je ze corrigeren door de clip te openen en terug te plaatsen op de juiste positie.

4) De volgende banen met 3 clips worden boven de eerste baan bevestigd. Laat eerder vastgezette haren los. Steek vervolgens het haar boven de eerst vastgezette baan zodat je makkelijk toegang hebt om de volgende haarlokken te plaatsen.

5) De 3 banen zitten nu vast, het is tijd voor de volgende twee banen (beide met 2 clips) die meer aan de zijkanten van het hoofd worden vastgemaakt. Één voor de linkerkant en de ander voor de rechterkant. Ze worden meestal op tempelniveau geplaatst. Als je een set met 7 banen hebt gekocht heb je nog twee extra smalle banen met 1 clip. Deze kun je ook bevestigen aan de zijkant van het hoofd, net als de 2 clips banen.

Dat was het! Na een paar pogingen wordt het aanbrengen van de clip-ins echt makkelijk. Het uitdoen ervan is nog makkelijker en duurt letterlijk 30 seconden.

Klik hier om naar de VOOR- EN NA-EFFECT pagina te gaan daar vind je een instructievideo voor het aanbrengen van clip-in hairextensions en een stap voor stap uitleg ervan.

Lijst met vragen in categorie: